Zelfonthulling Burial

Een van de mysteriën van de hedendaagse Britse popmuziek is opgelost. Sinds gisteren zijn naam en uiterlijk van de muzikant Burial bekend.

Dat komt door de nominatie van zijn album Untrue voor de belangrijke Mercury Music Prize, naast onder meer Adele, The Last Shadow Puppets en Radiohead. De grote media-aandacht voor die nominatie deed Burial besluiten zijn identiteit te onthullen op Myspace. Hij heet Will Devon en woont in Zuid-Londen. Hij is dus niet het alter ego van een beroemde popster, zoals vaak gedacht.

Burial gaf af en toe een interview per e-mail, maar liet zich nooit fotograferen en trad niet op in zijn clips. Dit alles omdat de aandacht voor zijn persoon de „aandacht van de muziek zou afleiden”. Burial is een grondleggers van het dubstep-genre, dat duistere elektronica combineert met ‘dub’-echo’s.

Onlangs werd de naam van de geheimzinnige kunstenaar Banksy bekend.