Voetbal: Belgen verliezen met 9 man van Brazilië

Rotterdam, 7 aug. De olympische voetbalploeg van Brazilië heeft vandaag met 1-0 van België gewonnen. Twee Belgen, Vincent Kompany en Marouane Fellaini, kregen in de tweede helft een rode kaart. In beide gevallen ging het om dubieuze beslissingen van de Saoedische scheidsrechter Al Ghamdi. Kompany en Fellaini kregen beiden tweemaal een gele kaart. België hield in Shenyang lang stand en kreeg in de eerste helft de beste kansen tegen Brazilië, dat aantrad met Ronaldinho. In de 79ste minuut maakte Hernanes het Braziliaanse doelpunt, nadat Kompany al het veld was uitgestuurd. China en Nieuw Zeeland zijn de andere tegenstanders van België en Brazilië. Op de eerste dag van het olympische mannenvoetbal - de vrouwen begonnen gisteren - won Italië met 3-0 van Honduras. De VS versloeg Japan met 1-0 en Australië-Servië eindigde in 1-1.