Veel series over geschiedenis bij publieke omroep

Hilversum, 7 aug. Onder meer omroepen NPS, VPRO en NCRV brengen dit televisieseizoen een hausse aan geschiedenisprojecten. Voormalig Radio1-presentator Rob Trip gaat voor de NPS een negendelige documentaireserie maken over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast komt de omroep met een dertiendelige jeugdserie over de oorlog, gemaakt door de redacties van Andere Tijden en Het Klokhuis. Ook is NPS een actie gestart om de `geschiedenisleraar van het jaar` kiezen, waarbij scholieren hun favoriete docent met een zelfgemaakt filmpje kunnen nomineren op de website gekvangeschiedenis.nl. Historicus Maarten van Rossem presenteert komend voorjaar voor de NCRV een zesdelige documentaireserie en gaat op pad door Nederland, zo meldt de omroep, terwijl de VPRO in oktober start met geschiedenisproject Verleden van Nederland.