Radio Voorkeur

Desmet Live. Gesprek met André Klukhuhn, scheikundige en filosoof. Zijn leven lang schrijft hij al aan een en hetzelfde boek, waarvan hij af en toe een nieuwe voorlopige versie de wereld in stuurt. De laatste versie heet Alle mensen heten Janus, over het tweeslachtige in de verhouding tussen ratio en gevoel in de mens. Herhaling. Radio 5, 18.05-20.00u.

Kunststof. Petra Possel praat met mediawetenschapper Jaap Kooijman. In zijn boek Fabricating the Fake betoogt hij dat we de Amerikaanse cultuur zo sterk geïntegreerd hebben in onze eigen cultuur dat je niet meer kunt zeggen dat Nederland steeds Amerikaanser wordt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Al Qaeda’s Enemy Within. BBC-verslaggever praat met vroegere bondgenoten van Osama bin Laden die hem nu bekritiseren en tegenwerken. BBC 4, 21.30-22.00u.

De wissel. Programma over ‘zijpaden, kruisingen en sporen in de muziekgeschiedenis’. Vandaag over strijkkwartet Ethel, in recensies wel ‘de Metallica der strijkkwartetten’ genoemd. Bekend van projecten samen met o.m. native-Amerikaanse dichters, musici van Hawaï en een Braziliaanse percussioniste. Radio 6, 0.02-1.00u.