Politie VS pakt terreurtiener op

De politie in Washington heeft een Amerikaanse tiener aangehouden die een grote verzameling wapens in bezit had. De jongen beschikte behalve over explosieven en bommaterialen ook over een kaart van het presidentiële buitenhuis in Camp David. Dat meldde The Washington Post gisteren. De agenten vonden in de slaapkamer van Collin McKenzie-Gude (18) verder een document dat uitlegt hoe je iemand vanaf 200 meter neerschiet. Ook had de jongen identiteitspasjes met zijn beeltenis als CIA-agent en als federale contractant. McKenzie-Gude werd op 29 juli met zijn vader gearresteerd nadat de jongen in een winkelcentrum een man aanviel en daarna diens auto probeerde te stelen om te vluchten. Zijn vader, een gepensioneerde luchtmachtofficier, werd aangeklaagd wegens illegale wapenverstrekking aan zijn zoon. De politie tast in het duister over de motieven van de jongen. De jongen had een bijbaantje op een politiebureau. (NRC)