Overige films

Mindhunters (Renny Harlin, 2004, VS). Deels in Zandvoort en op de Veluwe opgenomen griezelactiethriller met stupide plot over profilers, die bij de FBI de gedachten van seriemoordenaars leren lezen en op een onbewoond eiland gedropt worden als laatste oefening voor ze hun diploma krijgen. De oefening blijkt echt als er doden vallen. De aanwezigheid van de Nederlandse acteurs Antonie Kamerling en Daniël Boissevain (in de credits resp. ‘man in bar’ en ‘man in bar 2’)9 is makkelijk te missen. RTL 7, 20.30-22.30u.

Escape from L.A. (John Carpenter, 1996, VS). Subversieve sciencefiction-actiefilm is dure remake van Carpenters eigen Escape from New York (1981). Kurt Russell vervult onmogelijke opdracht te midden van criminelen in een ommuurd LA in de 21ste eeuwse, theocratisch-dictatoriale V.S. Veronica, 20.30-22.35u.

La silence est d’or (René Clair, 1947, Frankrijk). Bitterzoete hommage aan de tijd van de zwijgende cinema. Maurice Chevalier als filmmaker die assistent François Périer inwijdt in de kunst van het verleiden. Beiden zijn verliefd op actrice Marcelle Derrien. Art direction is overtuigender dan de plot. TV 5, 21.00-23.00u.

Trespass (Walter Hill, 1992, VS). In gestileerd geweld gespecialiseerde Hill maakte een grotestadswestern met satirische inslag. Schatgravende cowboys maakten plaats corrupte brandweerlieden, Indianen voor zwarte drugscriminelen. RTL 7, 22.30-0.25u.

The Godfather (Francis Ford Coppola, 1972, VS). Coppola’s monumentale sage over maffiafamilie, aangevoerd door een sinister mompelende Marlon Brando. Aantrekkelijk door het contrast tussen amoreel geweld en extreme sentimentaliteit. Met Robert de Niro, Robert Duvall, Al Pacino, James Caan. Veronica, 22.35-2.00u.