Koeler

Voor de mensen die vakantie in eigen land vieren, ziet het er de komende dagen niet al te best uit. Het wordt een stuk koeler en wisselvalliger dan we voorgaande dagen hebben gezien. Een lagedrukgebied dat vanuit het zuidwesten over onze omgeving trekt, is de boosdoener van deze weersverandering.

Vandaag gaf dit slechtweergebied al plaatselijk zwaar onweer en veel regenval, maar de maximumtemperaturen kwamen in het oosten toch nog op een zomerse 25 of 26 graden uit. Vanaf morgen is dit overal nog slechts rond de 20 graden.

Vanavond blijft het in eerste instantie in het zuiden nog slecht. Later in de nacht krijgen ook de noordelijke provincies weer te maken met een aantal onweersbuien. Het koelt af naar 14 tot 15 graden.

Morgen schijnt af en toe de zon, maar zijn er ook een aantal buien met onweer en plaatselijk weer veel regen. ’s Middags klaart het vanuit het westen op. De gehele dag staat er in het Waddengebied een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind, boven land is deze matig.

Later in de middag klaart het ook op in het oosten. In de noordelijke provincies wordt het niet warmer dan 18, 19 graden, terwijl in Limburg met moeite nog 21 graden wordt gehaald.

Het weekend verloopt koel en wisselvallig met zaterdag nog een zonnige start, maar in de loop van de dag steeds meer bewolking en af en toe regen.