Film van de dag

Julia Stiles moet in 10 Things I Hate about You aan een mysterieuze Heath Ledger gekoppeld worden. 10 THINGS I HATE ABOUT YOU Heath Ledger foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

10 Things I Hate about You. Shakespeares toneelstuk The Taming of the Shrew is meermalen verfilmd. Als musical Kiss Me Kate (1953), als Elizabeth Taylor/Richard Burton-verhikel (1967) en in 1999 als de highschoolfilm 10 Things I Hate about You. In die versie heet Katherina Katarina, Petruchio wordt Patrick en Bianca blijft Bianca. De plot is grotendeels hetzelfde gebleven: Bianca wil graag met een jongen uitgaan, maar zij mag dat pas van haar vader als Katarina een vriendje heeft. Probleempje: de heetgebakerde Katarina heeft een hekel aan jongens. Bianca probeert Katarin te koppelen aan die nieuwe, mysterieuze jongen op school, in de hoop dat zijn zwijgzaamheid haar prikkelt. Bevat dankzij Julia Stiles en een nog jonge Heath Ledger (nu postuum in de bioscoop te zien als The Joker in The Dark Knight) een aantal gedenkwaardige scènes. (Gil Junger, 1999, VS), Net 5, 20.30-22.55u.André Waardenburg

    • André Waardenburg