DSB markt op voor 300 miljoen

DSB Bank wil via een obligatielening maximaal 300 miljoen euro ophalen. Dat blijkt uit een voorlopig prospectus dat de bank uit Wognum vorige week bij De Nederlandsche Bank heeft ingediend.

Begin juli, bij de presentatie van de jaarcijfers, kondigde DSB een veel bescheidener lening aan, van 100 miljoen euro. Die was volgens financieel directeur Gerrit Zalm „niet echt nodig”, maar werd gebruikt om de weggevallen markt voor het doorplaatsen van kredieten op te vangen. Daardoor moeten leenbanken als DSB extra bufferkapitaal aanhouden.

Een woordvoerder laat weten dat DSB met het obligatieplan nog steeds op 100 miljoen euro mikt, maar voor het voorlopige prospectus het maximum van 300 miljoen heeft aangevraagd. „Dat is een jaar geldig. Maar we geloven niet dat we meer dan 100 miljoen nodig hebben.” „Na de vakantie” zal de bank met een definitief prospectus komen.

Uit het prospectus blijkt de Belastingdienst twee claims bij DSB Bank te hebben ingediend, van bij elkaar ruim 31 miljoen euro. De woordvoerder verwacht dat deze claims „netjes zullen worden afgehandeld”.