Aardappels/groente/vlees

Wanneer je binnen 20 minuten eten op tafel wilt hebben, valt de klassieke Hollandse combinatie aardappels-groente-vlees snel af. Een beetje aardappel heeft tenslotte al 25 minuten nodig om gaar te worden. Ter afwisseling van couscous en pasta, vandaag toch een AGV’tje: salade van krielaardappeltjes, sperziebonen, spek en mosterd-honingdressing.

Voor 2 personen:

500 g krielaardappeltjes

300 g sperziebonen

125 g bacon, in plakjes

1 avocado

10 – 12 grof gehakte walnoten

1 el verse dragon (of bieslook)

2 theelepels grove mosterd

2 theelepels honing

1,5 eetlepel rode wijnazijn

2 eetlepels walnotenolie

2 eetlepels crème fraîche

handje slablaadjes naar keuze

Kook de krieltjes beetgaar in ruim gezouten water. Haal de steeltjes van de sperziebonen en kook ze eveneens beetgaar in ruim gezouten water. Verdeel de plakjes bacon over de bodem van een koekenpan en bak ze krokant in eigen vet. Schil de avocado en snijd in parten. Snijd de dragon fijn. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, dragon, olie en crème fraîche. Maak op smaak met zout en peper. Verdeel slablaadjes over twee borden. Hussel in een kom voorzichtig de krieltjes, sperziebonen, avocado, walnoten en dressing en verdeel over de sla. Leg het krokante spek er bovenop.

Janneke Vreugdenhil

Kijk op www.nrc.tv voor Janneke’s nieuwste recept.

    • Janneke Vreugdenhil