3 lopen

En nog een... Foto Roger Cremers Nederland, Amsterdam, 16-04-2008 Pump Dames schoenen voor NRC Zaterdag & ecetera PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger

Schoenen voor ongelijke voeten

www.oddshoefinder.com

Uit Amerikaans onderzoek bleek dat ongeveer tweederde van alle mensen ongelijke voeten heeft. Bij de meeste van deze mensen is het verschil slechts een halve maat, maar wie een verschil heeft van een hele maat of meer, heeft een probleem: geen enkele schoenenwinkel verkoopt graag linker- en rechterschoenen los van elkaar. Oddshoefinder.com biedt hier uitkomst, want iemand met odd feet koopt nu twee paar schoenen in een winkel – een paar in de maat voor de linkervoet en een paar in de maat voor de rechtervoet – en verdient geld terug door de twee schoenen die hij niet draagt te verkopen op de website. Een soort marktplaats voor ongelijke paren. De bedenker van oddshoefinder is de Amerikaan Kent Basson, die zijn nichtje met ongelijke voeten wilde helpen. (DV)

Met bijdragen van Marleen Luijt, Thalia Verkade en David Vlietstra