Ziekenhuis meet pijn per mobiele telefoon

Oss. Het ziekenhuis Bernhoven, dat vestigingen heeft in Oss en Veghel, gaat per mobiele telefoon chronische pijn meten bij honderd patiënten. Door eens per week te bellen of een sms te sturen kunnen patiënten hun arts een beter beeld geven van de ontwikkeling van de pijn. Volgens het ziekenhuis gaat het om een unieke proef in Nederland bij patiënten die chronisch last hebben van rug en nek. Met de cijfers 1 tot en met 9 kunnen ze aangeven hoeveel pijn ze hebben. Als een patiënt wekelijks op een vast tijdstip belt of een sms-bericht stuurt, krijgen artsen een beter beeld van de ontwikkeling van de pijn. Met de cijfers 1 tot en met 9 geven de patiënten aan hoeveel pijn ze hebben. De aanpak moet de patiënten het gevoel geven dat ze op de voet worden gevolgd. De behandeling kan zo nodig snel worden aangepast.