Terry Gilliam doet nieuwe poging tot Don Quichote film

ROTTERDAM, 6 aug. De Britse filmregisseur Terry Gilliam wil nogmaals proberen zijn speelfilm Don Quichote van de grond te krijgen, zo heeft hij in het Britse dagblad The Independent verklaard. De opnamen van De man die Quichote doodde waren in het jaar 2000 mislukt door een combinatie van slecht weer, organisatorische wanorde en een hernia van de acteur Jean Rochefort, die Don Quichote moest spelen. Gilliam, regisseur van onder andere Brasil, had destijds voor zijn film ook Johnny Depp geëngageerd, wiens agenda zich ten slotte niet meer liet combineren met het steeds grimmiger draaischema. De mislukking van 2000 is uitvoerig te zien in Keith Fultons documentaire Lost in La Mancha uit 2002. Gilliam heeft voor zijn nieuwe poging een nieuw scenario geschreven. Hij is niet van plan de in 2000 gemaakte opnamen nog te gebruiken.