Tascam GT-R1: draagbare studio en gitaarleraar

Tascam_GT_R1_1.jpgEven wat tegenwicht bieden aan al die virtuele gitaarhelden in Guitar Hero: de Tascam GT-R1 is een digitale recorder, gitaarleraar en draagbare studio voor singer/songwriters. Je kunt - mits je een instrument beheerst - inpluggen en meespelen met bestaande liedjes. Leuker is het om je eigen liedje op te nemen: de GT-R1 beschikt over een aantal ritmetracks,een ingebouwde versterkersimulator en een externe stereomicrofoon om een akoestisch instrument of zangpartijen toe te voegen. Zo kun je je eigen liedjes partij voor partij opbouwen (overdubben) en uiteindelijk een wereldhit produceren.

Wie liever meespeelt met bestaande tracks kan de GT-R1 het oorspronkelijke gitaarsignaal wegfilteren ìn een soort karaoke-stand. Daarnaast is de toonhoogte en snelheid van het origineel te veranderen. Handig als je een snelle riedel wilt uitzoeken.

Prijs: circa 200 euro.

Specificaties:

 • Portable stereo recording with built-in condenser microphones
 • MP3 or WAV file recording, up to 48kHz/24-bit
 • 1/4″ Instrument input for Guitar or Bass
 • Amp simulation and multi-effects
 • Over 80 rhythm tracks in a variety of styles
 • Overdub function allows users to record over an existing track
 • Powered microphone input
 • Low cut filter and analog limiter on input
 • Loop and change the speed of music playback without changing the pitch to learn and transcribe new music
 • Guitar and Bass canceller allows musicians to play along
 • Includes 1GB SD Card and rechargeable battery
 • USB 2.0 Connection to computer for file transfer and charging
 • Optional AK-DR1 includes a tabletop stand, microphone clip and windscreen
  • Marc Hijink