Radio Voorkeur

Kunststof. Petra Possel praat met de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers. Dit jaar vierde hij zijn 30-jarig jubileum met vier uitverkochte concerten in de Frits Philips Zaal in Eindhoven. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Live-interviewprogramma over iemands ‘gedroomde toekomst’. Vanavond de Vlaamse schrijfster en columniste (Achterpagina van NRC Handelsblad) Annelies Verbeke. Herhaling 2007. Radio 5, 20.02-21.00u.

Zomeravondconcert. Opname van het concert op 9 juli j.l. tijdens de Zürcher Festspiele, door het Tonhalle Orchester o.l.v. Marek Janowski. Te horen: Ives – The Unanswered Question, Webern – Im Sommerwind en Busoni – Pianoconcert opus 29 (solist Marc-André Hamelin). Hierna Stimmung van Karl Heinz Stockhausen, door het Theater of Voices o.l.v. Paul Hillier, opgenomen op 2 aug. j.l. in de Royal Albert Hall in Londen tijdens de BBC Proms 2008. Radio 4, 20.02-23.02u.

Dead Sea Scrolls Revisited. Reportage vanuit Jeruzalem en aan de Dode Zee over de geschiedenis van de Dode Zee-rollen sinds hun ontdekking zestig jaar geleden. BBC 4, 22.00-22.30u.