Onweer

Na een warme woensdagmiddag is het wachten op verfrissende onweersbuien. De buien vormen de inleiding van een periode met tamelijk koel en wisselvallig zomerweer. Vanavond is het nog droog en het blijft lang warm. Pas na middernacht daalt de temperatuur onder de 20 graden. Uiteindelijk wordt een minimum gehaald van een graad of 17.

Vannacht trekken onweersbuien over zee in noordelijke richting en nemen misschien de westelijke kustprovincies al mee op hun route. In de rest van het land blijft het ook vannacht droog.

Morgenochtend trekken de mogelijk zware onweersbuien verder het land in. In het oosten en noorden blijft het nog droog. Bovendien laat de zon zich vooral daar nog goed zien. In de middag vallen ook daar enkele stevige buien, die lokaal wateroverlast kunnen veroorzaken.

De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20 graden langs de Zeeuwse en Hollandse kust, tot 27 graden in het noordoosten van het land. De wind neemt toe tot matig uit zuidwestelijke richting, en wordt langs de kust tijdelijk vrij krachtig.

Vrijdag blijft het buiig en ook dan kan er plaatselijk nog vrij veel regen vallen. Het is een stuk frisser met temperaturen die de 20 niet of nauwelijks halen. In het weekeind blijft het koel met voornamelijk op zondag opnieuw regen en bovendien vrij veel wind.