Noedels met limoenkip

Wie niet te lang in de keuken wil staan moet slim zijn. Aziatische noedels zijn vaak binnen een minuut of 5 gaar en zijn superhandig voor haastige koks.

Voor 2 personen:

rasp en sap van 1 limoen

2 theelepels sesamolie

1 dubbele (biologische) kipfilet

200 g rijstnoedels

2 lente-uitjes

1 rode chilipeper

½ bos basilicum

½ bos munt

½ eetlepel vissaus

1 eetlepel lichte sojasaus

1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze wanneer ze gaar zijn uitlekken en meng er 1 theelepel sesamolie door. Verwarm een grillpan tot hij gloeiend heet is. Wrijf intussen de kipfilet in met zout, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel sesamolie en de geraspte schil plus de helft van het limoensap. Gril de kip ongeveer 10 minuten tot hij aan beide kanten mooi bruin is en van binnen gaar. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in de lengte in reepjes. Maak de chilipeper schoon, verwijder desgewenst de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pluk de blaadjes van de kruidentakjes en hak ze grof. Roer een dressing van het resterende limoensap, de vissaus, sojasaus en basterdsuiker. Meng de dressing, samen met de lente-ui, chilipeper en kruiden door de warme noedels en verdeel over 2 borden. Snijd de kip in dunne plakjes en leg ze op de salade.

Kijk op www.nrc.tv voor Janneke’s nieuwste recept.

    • Janneke Vreugdenhil