Mentsjov toch in tijdrit en (weer) Russen betrapt

Denis Mentsjov fietst op woensdag 13 augustus de olympische tijdrit. De kopman van Rabobank vervangt Vladimir Goesev, die door de Russische wielerfederatie buiten de selectie is gelaten. De 26-jarige Goesev vertoonde vorige maand bij een dopingcontrole afwijkende waarden. Hij werd door zijn ploeg Astana met onmiddellijke ingang op straat gezet. Goesev was een medaillekandidaat voor de olympische tijdrit.

Tennisser Mario Ancic heeft zich gisteren wegens gezondheidsredenen afgemeld voor de Olympische Spelen. De Kroaat is ziek en wordt waarschijnlijk vervangen door Ivan Ljubicic of Marin Cilic.

Vladimir Kanaikin en Valery Borchin, twee Russische snelwandelaars zijn gisteren betrapt op het gebruik van het verboden bloeddopingmiddel epo. De twee medaillekandidaten zijn direct uit de olympische selectie gezet. In totaal zijn nu al zeven Russische atleten die zich hadden geplaatst voor de Spelen betrapt op dopegebruik.

De Nederlandse honkballers hebben gisteren in aanloop naar de Spelen hun derde nederlaag op rij geleden. Het Zuid-Koreaanse clubteam Doosan Bears, uitkomend in de nationale Major League, was met 4-1 te sterk. De ploeg van coach Robert Eenhoorn leed eerder al nederlagen tegen de nationale teams van Cuba (0-10) en Zuid-Korea (2-10).

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verwacht dat 11.128 sporters in China aan de Spelen deelnemen. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Spelen verschenen zoveel sporters aan de start. De sporters hoeven over aandacht niet te klagen. Naar verwachting zullen ongeveer 30.000 journalisten de komende weken over de Olympische Spelen en de situatie in China berichten.

De Zwitserse springruiter Beat Mändli doet niet mee aan de Olympische Spelen. De winnaar van de wereldbeker 2007 meldde zich gisteren af wegens een blessure van zijn toppaard Ideo du Thot. Het dier heeft een kwetsuur aan het kootgewricht van het rechtervoorbeen opgelopen. De combinatie werd tot de medaillekandidaten gerekend.

De openingsceremonie is vrijdag, maar vandaag worden al de eerste voetbalwedstrijden gespeeld. Vanaf 11.00 uur spelen de vrouwen hun eerste groepsduels.