Meisjesavontuur op tropisch eiland

Nim leeft op een onbekend eiland met haar vader, een marinebioloog. Ze is bevriend met alle dieren en redt zich uitstekend. Hoewel de omstandigheden primitief zijn, heeft ze altijd verbinding met internet - de computer overleeft zelfs een grote storm. Dat komt goed uit, want als Nims vader tijdens een wetenschappelijke expeditie kwijt raakt, zoekt Nim per e-mail de hulp van Alex Rover, haar favoriete schrijver van avonturenboeken. Wat Nim niet weet, is dat Alex eigenlijk Alexandra heet en lijdt aan dwangneuroses en fobieën en haar huis niet uitdurft. Maar hoe zelfstandig de heldin ook is, ze heeft de liefde van haar vader en surrogaatmoeder (de schrijfster) hard nodig. Dit wat betuttelend moralisme past prima bij het wat oubollige avontuur waar jonge kinderen van zullen smullen.

Nim`s Island. Regie: Jennifer Flackett en Mark Levin. Met: Jodie Foster. In: 42 bioscopen.