Jeugddetentie voor roof Katendrecht

Rotterdam. De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren twee tieners veroordeeld tot jeugddetentie voor een gewapende overval op een sigarenboer in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Deze overval in januari veroorzaakte veel beroering. Burgemeester Opstelten bracht zelf een bezoek aan het slachtoffer, die al vaker was overvallen. Een destijds 12-jarige jongen kreeg een jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij ging met een vriend naar binnen. Een 15-jarige jongen kreeg een half jaar jeugddetentie, waarvan 150 dagen voorwaardelijk. Hij stond op de uitkijk. De overvallers gingen er vandoor met een buit van 150 euro en wat pakjes sigaretten. Sinds mei van dit jaar geldt er op `de Kaap` een avondklok voor overlastgevende jongeren uit elf gezinnen. Volgens de gemeente gaat het sindsdien beter op het schiereiland.