Internet Weblog van de dag

Bill Clinton in Afrika. Former Us President Bill Clinton (3rdR) walks during the visit of a clinic donated by the Clinton foundation at Godina Jitu, near Addis Ababa accompanied by his daughter Chelsea (R) and other health officials. Clinton, on a four nation Africa tour pledged some five million dollars more over the next three years to the Horn of Africa nation to help prevent the spread of diseases like AIDS and malaria that kill some 370 Ethiopians daily. AFP PHOTO/ AARON MAASHO
Bill Clinton in Afrika. Former Us President Bill Clinton (3rdR) walks during the visit of a clinic donated by the Clinton foundation at Godina Jitu, near Addis Ababa accompanied by his daughter Chelsea (R) and other health officials. Clinton, on a four nation Africa tour pledged some five million dollars more over the next three years to the Horn of Africa nation to help prevent the spread of diseases like AIDS and malaria that kill some 370 Ethiopians daily. AFP PHOTO/ AARON MAASHO AFP

De terugkeer van de Clintons (+ Paris). Merijn de Waal, correspondent in Washington, volgt de ‘Race van 2008’:

‘De Clintons keren deze week weer voorzichtig terug naar de openbaarheid. Op reis in Afrika geeft Bill nu zijn eerste interviews na Hillary’s verlies. De beschuldiging dat hij in South Carolina de raskaart speelde, zit hem nog steeds dwars. Hij kwam er tegenover ABC gisteren dan ook niet toe Obama volmondig te steunen. Het spannende interview staat op YouTube.

En Hillary? Die gaat vrijdag geld ophalen in Nevada. „Solo”, volgens een medewerker.

De meeste televisiezenders maken zich ondertussen vrolijk over de reactie van Miss Hilton op het McCain-spotje waarin ze figureert. Het geeft in ieder geval nieuwe betekenis aan de term lichtheid. Of het nu ook ondraaglijk wordt, mag u zelf bepalen.

Iets voor middernacht (Amerikaanse tijd) was het filmpje op de site die de primeur had, binnen zes uur al één miljoen keer bekeken. Ook McCain nam daarom de moeite er op te reageren: „Paris Hilton might not be as big a celebrity as Barack Obama, but she obviously has a better energy plan.” (Overigens heeft McCain tot nu toe 1,4 miljoen dollar uitgegeven aan het Celeb-spotje.)’

Lees meer en vind links naar de filmpjes op nrc.nl/race08