Heimwee naar zijn vaderland

Heimwee naar zijn vaderland Glenview. Allan Prikhodko is 18 jaar oud. Zijn ouders zijn Russische immigranten die naar de Verenigde Staten zijn gekomen. Hij woont in Glenview, Illinois, en is gefotografeerd in zijn kamer. Hij draagt de pet van een grenswacht uit de sovjettijd. Prikhodko verzamelt memorabilia uit de voormalige Sovjetunie, maar ook uit het huidige Rusland en Oekraïne. En, in dit verband een vreemde eend in de bijt, aan de muur hangt een portret van The Beatles. Prikhodko’s droom is burgemeester van Moskou worden. Foto AP/M. Spencer Green **APN ADVANCE FOR SUNDAY AUG. 10 ** Allan Prikhodko, the 18-year-old son of Russian immigrants, wears a Soviet Border Guard hat in his study where he keeps his Soviet, Russian and Ukrainian memorabilia along with a portrait of The Beatles on June 10, 2008, at his home in Glenview, Ill. Prikhodko has never set foot in Russia, and struggles to read in Russian, but he dreams of becoming the mayor of Moscow. (AP Photo/M. Spencer Green) Associated Press

Allan Prikhodko is 18 jaar oud. Zijn ouders zijn Russische immigranten die naar de Verenigde Staten zijn gekomen. Hij woont in Glenview, Illinois, en is gefotografeerd in zijn kamer. Hij draagt de pet van een grenswacht uit de sovjettijd. Prikhodko verzamelt memorabilia uit de voormalige Sovjetunie, maar ook uit het huidige Rusland en Oekraïne. En, in dit verband een vreemde eend in de bijt, aan de muur hangt een portret van The Beatles.

Prikhodko’s droom is burgemeester van Moskou worden.