Fijnproever al weken vermist

Een Zwitserse fijnproever is vermist nadat hij op 12 juni 32 gerechtjes had verorberd in het wereldberoemde Spaanse restaurant El Bulli. Pascal Henry (46) had één levensdroom: eten in alle restaurants met drie Michelin-sterren. „Dat kost me evenveel als een middenklassewagen met alle extra’s”, zou hij eerder hebben gezegd. El Bulli was nummer 40 op zijn lijst van 68 restaurants. Net als in ieder restaurant maakte hij in El Bulli foto’s van alle gangen. Aan de tafel naast hem zat een journaliste van de Catalaanse krant La Vanguardia. Die sloeg het tafereel gade en vroeg hem om een visitekaartje. Maar Henry had zijn portemonnee met kaartjes toevallig niet bij zich en zei: „Ik ben zo weer terug”. Daarna is van Henry niets meer vernomen. Internationale kranten speculeren over zijn verdwijning. Meest gelezen verklaring: hij kon zijn rekening niet betalen, schaamt zich diep dat hij het project niet kan volbrengen en houdt zich nu ergens verborgen. (NRC)