Duitsland gaat ‘Turk’ uitzetten

Duitsland gaat een Duitse man met Turkse achtergrond die is veroordeeld wegens eerwraak het land uitzetten. Als hij zijn straf voor moord heeft uitgezeten, moet hij het land verlaten. Een rechtbank in Stuttgart gaf gisteren het groene licht voor de uitzetting, nadat de man over zijn gedwongen vertrek had geklaagd. De Duits-Turkse man bracht in 2004 de nieuwe geliefde van zijn zus met veertig messteken om het leven. Zijn zus was nog niet gescheiden en de man wilde met de moord de eer van zijn familie redden. Hij kreeg in 2005 negen jaar gevangenisstraf opgelegd. De veroordeelde is wel van Turkse afkomst, maar is in 1985 in Duitsland geboren. Volgens de rechtbank is hij echter geen „echte bewoner van het land”, omdat hij zich nauw verbonden voelt met de Turkse levenswijze en cultuur. (ANP)