Al-Qaedavrouw aangeklaagd

Een Pakistaanse neurowetenschapper die vorige maand in Afghanistan werd gearresteerd, is in New York aangeklaagd voor poging tot moord. Aafia Siddiqui (36) werd gezocht omdat zij banden zou onderhouden met Al-Qaeda. Siddiqui is afgestudeerd in biologie aan het Massachusetts Institute of Technology. Vlak na ‘11 september’ vertrok ze naar Pakistan, waar ze op 17 juli werd aangehouden. In haar handtas zouden recepten voor explosieven, chemische wapens en chemische stoffen in gelvorm zijn gevonden. Toen FBI-agenten en Amerikaanse militairen haar de volgende dag wilden ondervragen, greep Siddiqui een geweer en schreeuwde ze bloed te willen zien, zeggen de aanklagers. Een tolk duwde het geweer, dat zij twee keer afvuurde, opzij, waardoor niemand werd geraakt. (AP, AFP)