4 FESTIVAL

Summer Darkness 2007. Europa, Nederland, Utrecht, 10-08-2007 Summer Darkness festival 2007 Nocolaikerk. Modeontwerper Bas Kosters, bekend van zijn 'trashy' ogende kleding in felle kleuren, treedt op met zijn performanceband Superior Experience op de Grand opening van het Gothic festival Summer Darkness. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Summer Darkness

Utrecht. Van 6 t/m 10 augustus. Inl: www.summerdarkness.nl

De binnenstad van Utrecht staat de komende vijf dagen in het teken van het underground lifestylefestival Summer Darkness. Vanavond zet de symfonische metalband Within Temptation het festival in gang. Naast de muziek (o.a. Echo & the Bunnymen, Vive La Fête, Welle:Erdball, Combichrist, Apoptygma Berzerk, Clan of Xymox, The 69 Eyes, Sol Invictus, Sonar en Das Ich) zijn er ook rondleidingen in musea, films, modeshows, stadswandelingen, een gothic en fantasymarkt, een Vampire Freaks Meeting en Dancenights.