4 DRAGEN

Allemaal je eigen nummer

Unieke T-shirts

www.wearenumbers.com, 25 euro incl. verzendkosten

Verbazing en lichte ergernis zetten de jonge Nederlandse kunstenaar Twan Verdonck (woonachtig in Antwerpen) aan om een online kunstproject te beginnen. Hij realiseerde zich dat veel mensen merkkleding kopen als statussymbool, „alsof iemands identiteit enkel afhangt van het bezit ervan”, aldus Verdonck. Hij besloot een kledingstuk te ontwerpen dat universeel is en tegelijkertijd uniek. Het werd een unisex zwart T-shirt met daarop een uniek nummer. Zelf is hij nummer 1. Alle mensen die een shirt bestellen krijgen de daaropvolgende nummers. De shirts maakt en verstuurt hij zelf. Het project, genaamd We Are Numbers, bereikt mensen wereldwijd. Al bijna 200 mensen – zelfs uit Argentinië en Taiwan – bestelden een shirt. De eerste 1.000 mensen die een foto van zichzelf in het shirt mailen, komen in een projectboek te staan. (MM)

Met bijdragen van Irene de Vette, Marten Mantel, Marjolein Marchal en Anke Meijer