2 kijken

Promotiefilmpje van Gorillaz

Promoclip Olympische Spelen

Kijk voor de link op www.nrcnext.nl/links

Nu de Olympische Spelen, ondanks alle controverse gewoon mét deelnemers en hooggeplaatste gasten gaan plaatsvinden, wordt het tijd voor de ‘niets aan de hand’-promofilmpjes. De BBC lokt de kijker met Damon Albarn en Jamie Hewlett, de mannen achter de Gorillaz. Het resultaat: een op een oud Chinees volksverhaal geïnspireerde animatie met een aap, een monnik en een varken. Journey to the East (het origineel heet Journey to the West) lijkt weinig met de Spelen te maken te hebben, tot de animatiefiguurtjes van de bergen naar het stadion trekken terwijl ze monsters en demonen afwerend met magie én olympische sporten. (Vooral het varken blijkt een geweldige hordeloper en polsstokhoogspringer!) Met het filmpje en bijbehorende ‘desktop monkey’ scoort Engeland ruim voor het begin van de Spelen al meer punten dan de rest van de wereld. (AM)