Wilders: aangifte tegen bedreigers op anti-Wilders-Hyves

Rotterdam. PVV-leider Geert Wilders wil aangifte doen van bedreigingen op een Hyves-pagina. Het gaat om de sites hveluwen.hyves.nl en anti-Wilders.hyves.nl. Op de profielpagina van deze site staat onder meer `Stop de tsunami van Wilders-aanhangers in Nederland en de verWildering van deze samenleving!` De aangifte van Wilders is gericht tegen bezoekers die bijvoorbeeld schreven dat ze de PVV-leider ”een kogel door zijn kop zullen schieten als ze hem tegenkomen op straat”, zo meldt het AD. Inmiddels zijn de reacties niet meer leesbaar. De eigenaar van de anti-Hyves-pagina zegt dat hij erg geschrokken is van de omstreden berichten, vooral omdat hij de zogenoemde `krabbel`-functie juist had uitgeschakeld. Hij mailt: `enkele snoodaards [hebben] een achterdeurtje gevonden om toch te krabbelen. Het stond daar vol met de meest verschrikkelijke dingen zonder dat ik daar weet van had. Ik kan dat ook niet blokkeren.` Van aangifte heeft de beheerder van de anti-Wilders-hyves nog niks gehoord. Geert Wilders meldt telefonisch vanaf zijn vakantieadres dat hij de bedreigende reacties heeft doorgestuurd naar de politie, maar dat hij niet van plan is om Hyves aansprakelijk te stellen.