Snelste zwemmer klaar voor Spelen

Snelste zwemmer klaar voor Spelen Peking, 5 aug. De Australiër Eamon Sullivan, de snelste zwemmer ter wereld, vandaag tijdens een training in het olympische bad in Peking. De 22-jarige Sullivan, afkomstig uit Perth, verbrak in februari dit jaar in Sydney op de 50 meter vrije slag het bijna acht jaar oude record van de Rus Alexander Popov, van 21,64 tot 21,56 seconde. Een maand later raakte hij dat kwijt aan de Fransman Alain Bernard (21,50), om het eind maart te heroveren. Daags na zijn 21,41 scherpte hij het wereldrecord aan tot 21,28.Sullivan begint aan zijn tweede Zomerspelen. Zaterdag zijn de eerste zwemwedstrijden in de Water Cube. Sullivan geldt als topfavoriet op de 50 vrij en als één na snelste op de 100 vrij, na Bernard, een favoriet op het koningsnummer. Sullivan verschijnt ook aan de start bij twee estafettenummers, de 4x100 vrije slag en de 4x100 wisselslag. Hij sprak vandaag de verwachting uit dat er vooral in de halve finales wereldrecords zullen sneuvelen. Foto Reuters Eamon Sullivan of Australia swims during practice at the National Aquatics Centre, also known as the Water Cube, ahead of the Beijing 2008 Olympic Games August 5, 2008. REUTERS/David Gray (CHINA) Reuters