Ruïne vol dodo’s

Leer vechten met een zwaard
Leer vechten met een zwaard

Soulcalibur IV (PlayStation 3, Xbox 360)

Games grossieren in campy fantasy, maar Soulcalibur IV slaat alles. In dit vechtspel kiest de speler uit personages als de zeerover Cervantes, de monsterlijke spierbonk Astaroth en Ivy, een rondborstige dame in een paarse string. Zij strijden met als achtergrond onder meer een eeuwenoude ruïne vol met dodo’s. En dan komt ineens een Star Wars-figuur de game in wandelen: Darth Vader in de versie voor de glossy zwarte PlayStation en Yoda in de versie voor de groene Xbox. Bizar.Wat spel betreft onderscheidt Soulcalibur zich van concurrerende games door het gebruik van wapens. De 32 personages hanteren onder meer zwaarden, bijlen en nunchaku-vechtstokjes. Doel is te leren vechten met deze attributen en zo de tegenstander de baas te worden. Dit kan tegen de computer, maar het leukst is online of met z’n tweeën achter de tv. Gevechten leiden dan tot een vertoon van knoppenvaardigheid, perfecte timing en stalen zenuwen.