Perez bij Ajax uit selectie

Marco van Basten heeft Kenneth Perez en Albert Luque uit de A-selectie van Ajax gezet.

De trainer van de voetbalclub uit Amsterdam liet ook Jurgen Colin en Laurent Delorge weten dat ze zich vanaf vandaag bij Jong Ajax moeten melden, omdat ze net als Perez en Luque niet voorkomen in de plannen van Van Basten.

De A-selectie van Ajax is daarmee teruggebracht tot 28 spelers. Van Basten wil werken met een groep van ongeveer 24.

Ook de toekomst van Kennedy Bakircioglü, Leonardo, George Ogararu en Dennis Rommedahl is onzeker bij de Amsterdamse club. De vier kregen gisteren van de oud-bondscoach te horen dat ze wel met de A-selectie mogen blijven trainen, maar dat de kans klein is dat ze op wedstrijddagen in de uiteindelijke selectie van achttien spelers terechtkomen.

„We zijn nu drie weken bezig en daarin hebben alle spelers kansen gekregen”, zei Van Basten in een toelichting. „In sommige gevallen heeft dat tot nieuwe inzichten geleid. Daarom hebben we maandag duidelijkheid gegeven aan een groep spelers. De transfertermijn sluit aan het einde van de maand. We verwachten dat er nog wel wat gaat gebeuren met een aantal spelers van ons.”

De bijna 34-jarige Perez keerde in januari terug bij Ajax, nadat hij de club in de zomer van 2007 had verlaten voor PSV. Hij kreeg bij de toenmalige trainer Henk ten Cate geen basisplaats. Ook bij de club uit Eindhoven, destijds getraind door Ronald Koeman en later door Jan Wouters, speelde Perez lang niet altijd. Uiteindelijk liet de landskampioen hem na een half jaar terugkeren naar Ajax.

De 30-jarige Luque, die een van de bestverdienende spelers bij Ajax zou zijn, kwam vorig jaar transfervrij over van het Engelse Newcastle United. Eerder speelde hij onder andere voor de Spaanse clubs Real Mallorca en Deportiva La Coruña. De Spaanse aanvaller kon Van Basten niet overtuigen.

Ook Colin (27) en de Belgische middenvelder Delorge (28) spelen pas een jaar in Amsterdam.

Vrijdag begint in de Arena de tiende editie van het Amsterdam Tournament. Behalve Ajax doen ook Sevilla, Arsenal en Internazionale mee aan het jaarlijkse toernooi.