Opnieuw dreigt een staking bij Lufthansa

FRANKFURT. Bij Lufthansa dreigen deze week opnieuw stakingen, slechts enkele dagen nadat een staking door het grond- en cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartonderneming werd beëindigd. De piloten van twee dochtermaatschappijen van Lufthansa overwegen het werk weer neer te leggen om hun eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Dat liet de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit weten. Behalve de piloten van de regionale dochtermaatschappijen Eurowings en CityLine, doen mogelijk ook de vliegers van Lufthansa zelf mee. Zij eisen een eigen ondernemingsraad, waar de directie van Lufthansa altijd tegen is geweest. Lufthansa heeft ongeveer 3500 piloten in dienst. Volgens de pilotenbond behoort een werkonderbreking van drie uur in de loop van deze week tot de mogelijkheden. Dit zou op z`n vroegst vandaag beginnen, maar morgen is waarschijnlijker. Er is nog geen definitief besluit gevallen, aldus een zegsman.