op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

President Bush bezoekt in Seoul president Lee Myung-bak van Zuid-Korea om de banden met dat land aan te halen. Sinds 29 juli importeert Zuid-Korea weer Amerikaans rundvlees, tegen de zin van de Zuid-Koreaanse bevolking. Zij hebben protesten tegen de komst van Bush aangekondigd.

CD van de Week

‘Angels’

„Het Britse duo Dan Le Sac Vs Scroobius Pip speelde zich in de kaart met de droogkomische analyse van de leegte van de entertainmentwereld in Thou Shalt Always Kill, schrijft recensent Saul van Stapele. „Het zet die strooptocht tegen zielloze kunst op dit debuutalbum onverdroten voort.”

Beluister het debuutalbum Angels van Dan Le Sac Vs Scroobius Pip via nrcnext.nl/muziek

Vandaag in de weblogs

Driesterrenkantoor

„Het went, de snelheid waarmee dit werk je van het ene extreme naar het andere katapulteert.” Femke van Zeijl schrijft in de hoofdstad van Mozambique aan haar boek over het Afrikaanse stadsleven. „Vanochtend werd ik wakker op mijn matras op de vloer in Ana’s garage, nam een bad met een emmer koud water en pakte vervolgens mijn laptop om aan het werk te gaan in het driesterrenhotel om de hoek waar de draadloze internetverbinding uitstekend is en de koffie nog beter.”

Lees hoe Van Zeijl kantoor houdt in Afrika via nrcnext.nl/citylife

Drie-vier-vijf

Elke dinsdag op de site: de puzzel 3-4-5 van Studio Steenhuis. Maak langere woorden van korte woordjes die drie, vier of vijf letters langs zijn.

Klik op het puzzelstukje onderaan op nrcnext.nl