Leger patrouilleert op station in Rome

Leger patrouilleert op station in Rome Rome, 5 aug. Twee Italiaanse soldaten aan het werk op een station, gisteren in een buitenwijk van Rome. In de Italiaanse hoofdstad stonden ongeveer 400 militairen de politie bij op stations en bij een immigrantencentrum. De centrum-rechtse regering-Berlusconi heeft sinds gisteren in totaal 3000 militairen ingezet in verschillende steden om de politie te ontlasten, zodat deze zich kan richten op misdaadbestrijding. De oppositie beschuldigt Berlusconi van „veiligheidsdemagogie” en de „militarisering” van de steden. In 1992 zette Italië het leger in voor ordehandhaving in Sicilië. Het ging toen om 20.000 manschappen, met name ter bestrijding van de maffia. Foto AP Two Italian Army soldiers, right in khaki uniforms, look on near an Italian state police officer, at a commuter railway station on the outskirts of Rome, Monday, Aug. 4 ,2008. Some thousands of soldiers were deployed Monday in cities across Italy as part of government measures to fight street crime. In Rome, some 400 men and women were stationed at subway and railway stations and at an immigrant center in the early morning. Sign in background says "to Rome." (AP Photo Pier Paolo Cito) Associated Press