Even zomers warm

De temperatuur stijgt morgen naar zomerse waarden. Maar koele oceaanlucht trekt donderdag alweer het land binnen en dat gaat met stevige regen en onweersbuien gepaard.

Vanavond en vannacht komen wolkenvelden voor en soms miezert het. De temperatuur daalt geleidelijk naar circa 15 graden bij zonsopkomst. Er waait een zwakke tot matige wind, draaiend naar zuidelijke richtingen.

Morgen begint in veel gebieden grijs met laaghangende bewolking en nevelig weer. En in het noorden kan eerst nog wat motregen vallen. Vanuit het zuiden komt de zon er echter steeds beter aan te pas en warmt het vervolgens snel op. In de middag zijn er dan, misschien met uitzondering van het uiterste noorden, zonnige perioden te verwachten. De temperatuur stijgt tot rond 27 graden, ook langs de kust.

In het noordelijk kustgebied is het met 20 tot 22 graden echter een stuk koeler. Er waait een zuidwesten- tot westenwind, rond kracht 3. Morgennacht en donderdag vallen buien met onweer. Vooral donderdagmiddag is veel regen mogelijk. Na een warme nacht met minimumtemperaturen rond 18 graden wordt het overdag 21 graden aan zee tot 25 in het oosten en in Limburg.

Vrijdag blijven buien vallen en waait er een stevige westelijke wind, die koele lucht aanvoert. De temperatuur komt dan niet boven de 20 graden uit. Ook in het weekeinde is het wisselvallig en vrij koel.