De 3-uurscross met een Le Mans-start

De 3-uurscross met een Le Mans-start Bleiswijk. Hij reed er zomaar langs, fotograaf Floren van Olden. En hij bleef afgelopen zaterdag uiteindelijk een uur staan kijken bij het circuit van Motor Cross Club Bleiswijk. „Er waren ongeveer dertig motorfietsen aan het racen over een flink parcours.” Die mensen die in die bakjes zitten, die houden in de gaten of er niemand valt. „Toen er een valpartij was, hielden ze hun vlag omhoog. Een jongen scheen zelfs zijn ribben te hebben gebroken.” Wat voor wedstrijd het precies was, dat durft Van Olden niet te zeggen. „Het was de 3-uurscross”, vertelt Leo Krijgsman, voorzitter van de 41 jaar oude MCC Bleiswijk. De meeste motoren die meededen hadden meer dan 250 cc. Het deelnemersveld bestond geheel uit mannen. „De jongste deelnemer was 16, de oudste 71”, zegt Krijgsman. Bijzonder aan deze 3-uurscross was de start. „Een Le Mans-start, noemen we dat. De motorfietsen staan aan de ene kant van het terrein, de coureurs aan de andere kant. Na de start moeten ze eerst naar hun motor rennen en die dan aantrappen.” Foto Floren van Olden Zoetermeer 2-8-2008 Motorcross van KNMV bij Motor Cross Club Bleiswijk. Bezoek voor meer informatie mccbleiswijk.nl Foto Floren van Olden Olden, Floren van

Hij reed er zomaar langs, fotograaf Floren van Olden. En hij bleef afgelopen zaterdag uiteindelijk een uur staan kijken bij het circuit van Motor Cross Club Bleiswijk. „Er waren ongeveer dertig motorfietsen aan het racen over een flink parcours.” Die mensen die in die bakjes zitten, die houden in de gaten of er niemand valt. „Toen er een valpartij was, hielden ze hun vlag omhoog. Een jongen scheen zelfs zijn ribben te hebben gebroken.” Wat voor wedstrijd het precies was, dat durft Van Olden niet te zeggen.

„Het was de 3-uurscross”, vertelt Leo Krijgsman, voorzitter van de 41 jaar oude MCC Bleiswijk. De meeste motoren die meededen hadden meer dan 250 cc. Het deelnemersveld bestond geheel uit mannen. „De jongste deelnemer was 16, de oudste 71”, zegt Krijgsman. Bijzonder aan deze 3-uurscross was de start. „Een Le Mans-start, noemen we dat. De motorfietsen staan aan de ene kant van het terrein, de coureurs aan de andere kant. Na de start moeten ze eerst naar hun motor rennen en die dan aantrappen.”