Bomaanslag eist 20 levens in Mogadishu

Mogadishu. Een bomaanslag langs een weg in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft aan zeker twintig mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers waren vrouwelijke vuilnisvegers. Naar schatting vijftig mensen raakten gewond. De zware aanslag valt samen met het verder afkalven van de macht van de Somalische regering. Tien van de vijftien ministers hebben hun aftreden aangekondigd, een teken van de groeiende verdeeldheid tussen premier Hussein en president Yusuf. De ministers, medestanders van Yusuf, stappen op uit protest tegen Husseins besluit om de burgemeester van de hoofdstad Mogadishu te ontslaan. Het ontslag is teruggedraaid door Yusuf. De regering sloot vorige maand een akkoord met islamitische rebellen maar dat is ingehaald door nieuw geweld.