Blair hekelt aanpak Brown

De Britse oud-premier Tony Blair heeft de strategie van zijn opvolger Gordon Brown ‘betreurenswaardig’ genoemd. Ook waarschuwde hij Brown ervoor dat diens politieke optreden tot ‘een ramp’ leidt. Dat meldde de Britse krant Mail on Sunday, die naar eigen zeggen de hand wist te leggen op een document dat Blair vorig jaar schreef. Hoe de krant aan het document kwam, vermeldde het verhaal niet. Blair beklaagt zich over het feit dat Brown beleidsplannen waarvoor beiden jaren hebben gestreden nu weer naar de prullenbak verwijst. Hij vindt dat Brown zich ‘in zijn eigen voet schiet’. Brown weigerde commentaar op het bericht te geven. In Browns eigen Labour partij klinken steeds meer twijfels over zijn leiderschap. Recent verloor Labour drie regionale verkiezingen. Ook daalde de partij flink in de peilingen. Er zijn steeds meer speculaties in Britse kranten over hoe lang Brown nog zal aanblijven als regeringsleider. (AP)