32.000 Nederlanders

32.000 Nederlanders Gorinchem. In de stromende regen wandelen Johan de Groot en Jeannette Pelikaan (31) over de Dalemsedijk langs de oevers van de Merwede. Vroeger was Dalem een zelfstandig dorp dat tot de gemeente Vuren behoorde. Tegenwoordig valt het onder de gemeente Gorinchem. In de wagen liggen Hannah en Meike, een twee-eiige tweeling. In Nederland werden in 2006 rond de 32.000 tweelingen geboren. Dat betekent dat ongeveer een op de 55 bevallingen in Nederland een meervoudige geboorte is. Midden jaren zeventig was dat nog een op de 103 bevallingen. Van alle tweelingen is circa 65 procent twee-eiig. De combinatie jongen/meisje komt iets vaker voor dan twee jongens of twee meisjes. Johan en Jeannette zijn dan geen tweeling, wel zijn ze beiden op dezelfde dag geboren. Ze schelen ongeveer 18,5 uur. Jeannette is de oudste. Zojuist hebben ze bij vrienden gegeten. Op de heenweg waren ze droog aangekomen. Terug probeerden ze tussen de buien door droog thuis te komen. Het is niet gelukt. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten. Foto Ad Nuis Ad Nuis Nuis, Ad

In de stromende regen wandelen Johan de Groot en Jeannette Pelikaan (31) over de Dalemsedijk langs de oevers van de Merwede. Vroeger was Dalem een zelfstandig dorp dat tot de gemeente Vuren behoorde. Tegenwoordig valt het onder de gemeente Gorinchem. In de wagen liggen Hannah en Meike, een twee-eiige tweeling. In Nederland werden in 2006 rond de 32.000 tweelingen geboren. Dat betekent dat ongeveer een op de 55 bevallingen in Nederland een meervoudige geboorte is. Midden jaren zeventig was dat nog een op de 103 bevallingen. Van alle tweelingen is circa 65 procent twee-eiig. De combinatie jongen/meisje komt iets vaker voor dan twee jongens of twee meisjes. Johan en Jeannette zijn dan geen tweeling, wel zijn ze beiden op dezelfde dag geboren. Ze schelen ongeveer 18,5 uur. Jeannette is de oudste. Zojuist hebben ze bij vrienden gegeten. Op de heenweg waren ze droog aangekomen. Terug probeerden ze tussen de buien door droog thuis te komen. Het is niet gelukt.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten.