3 Kijken

De nieuwe kunst: position art spore

Gps-tekeningen

www.theworldismycanvas.com

Het idee is even simpel als origineel: met een gps leg je een route af, zodanig dat die route van bovenaf gezien een tekening vormt. De wereld is je doek en een gps je kwast. Typetje ‘Stavros’ legt dit principe uit in het introductiefilmpje. Hij is zelf benoemd ‘master of position art’ en zijn verschijning duikt op elke pagina op. Als deze rare kwast je nog niet aan de authenticiteit van het project doet twijfelen, dan zorgen de tekeningen daar wel voor. Stavros beweert namelijk een grote voetbal te hebben getekend in de Middellandse Zee, precies voor de laars van Italië. En een grote brug tussen Noord- en Zuid-Korea. Leuk bedacht, maar niet erg realistisch. Na een tijdje klikken wordt duidelijk dat het om reclame voor een telefoon met gps-functie gaat. Deze telefoon gebruikte Stavros ook toen hij ‘idiot’ in de tuin van de buurman schreef. (DV)