1 spelen

Het spel Spore (van de makers van Sims) komt in september uit. Voorproeven kan met de ‘creature creator’. Foto AP **ADVANCE FOR RELEASE MONDAY, JULY 14 AND THEREAFTER** In this photo provided by Electronic Arts showing the video game "Spore," from "Sims" creator Will Wright, immerses players in a world where not only the main character, but the universe itself is the product of their own creativity. The game's procedural animation technology makes the creatures you create come to life within seconds. (AP Photo/Electronic Arts) **NO SALES** Associated Press

Spore, creature creator

http://eu.spore.com, klik op ‘creature creator’

Meet jezelf tentakels aan en vier ogen om extra veel te kunnen zien. Laat je verbeelding de vrije loop en deel je creaties met de rest van de wereld met Spore, de gamesensatie van 2008 voor de pc. Het spel – van de makers van de Sims – komt in september uit, maar je kunt nu al een voorproefje downloaden. Met deze ‘creature creator’ begeef je je in de bijzondere wereld van Spore. Het leuke is dat je totale vrijheid hebt. Wat je doet is afhankelijk van je eigen verbeelding en nieuwsgierigheid. Met deze downloadversie stap je in op het moment dat je aan land gaat. In het uiteindelijke spel doorloop je vijf fases van het leven in zijn puurste vorm. Je bent een klein organisme dat moet zien te overleven in zee. Vervolgens ga je op zoek naar een partner, maar pas op voor roofdieren! Eenmaal aan land evolueer je steeds verder, kun je een samenleving oprichten, naburige dorpen veroveren en later zelfs andere melkwegstelsels veroveren. De game heeft op de belangrijke E3-gamebeurs al diverse prijzen gewonnen. Je kunt Spore spelen op pc, Mac, Nintendo DS of je telefoon. (RW)