Verwarring over datum herfstvakantie

rotterdam. Een rectificatie die weer moet worden gerectificeerd. Het overkwam het blad van ouderorganisatie Ouders & Coo. In het lentenummer meldde het blad dat de herfstvakantie voor de regio noord dit jaar valt tussen 18 en 25 oktober. Maar iemand van het blad keek in februari op de website van het ministerie van Onderwijs en daar stond dat de herfstvakantie van 11 tot 18 oktober is. Daarop volgde een rectificatie in het zomernummer. Maar nu blijkt de herfstvakantie voor de regio noord tóch van 18 tot 25 oktober te zijn. Reden voor alle verwarring: het ministerie van Onderwijs had drie wekenlang, in februari, een verkeerde week op zijn website staan. Een ambtenaar heeft dat stilletjes verwijderd en de juiste data erop gezet. En toen had bijvoorbeeld de CFI (uitvoeringsorganisatie van Onderwijs) de verkeerde data al verspreid over alle scholen.

De Gay Pride trok ook vertegenwoordigers uit politiek Den Haag. Maar is dat wel het juiste podium om hun emancipatiebeleid uit te dragen? Discussieer mee: nrc.nl/discussie