Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Twee mooie dagen

Tussen het wisselvallige weer van deze week zitten twee mooie dagen met behoorlijk wat zon. Het meest droge en mooie weer hebben we te danken aan een uitloper van een hogedrukgebied dat de komende dagen over het land ligt. Woensdag draait de wind naar zuid waarbij warme lucht vanuit Spanje en Frankrijk wordt aangevoerd. Hierdoor stijgt de temperatuur op sommige plekken tot 30 graden.

Vandaag zijn er in het noorden vooral buien, maar ook wat zon.’s Nachts blijft het helder. In het noorden waait een noordwestenwind, in het zuiden een zuidwestelijke, en op de grens ontstaan in een paar regenbuien bij minimumtemperaturen van 12 tot 14 graden.

Morgenochtend kan in Midden-Nederland nog een bui vallen. Later is het overal droog met flink wat zon, in de middag ontstaat vanuit het zuidwesten steeds meer sluierbewolking.

Er waait een matige zuidwestenwind en de temperatuur stijgt naar 20 graden op de Wadden tot 24 graden in Limburg. ’s Avonds valt in het noorden plaatselijk motregen.

Woensdag verloopt zomers warm met aan het begin van de dag nog veel bewolking, ’s middags is het zonnig.

In de late avond arriveren de eerste onweersbuien die ook op donderdag het beeld zullen bepalen. Na donderdag blijft het wisselvallig en is het met maxima rond 20 graden een stuk koeler.