Tadic belooft jacht op `oorlogsmisdadigers`

Belgrado. De Servische president Boris Tadic heeft gisteren gezegd dat Servië zijn internationale verplichtingen zal vervullen en de resterende verdachten van oorlogsmisdaden zal arresteren en uitleveren aan het Joegoslavië-tribunaal. Het was de eerste keer dat Tadic sprak over deze kwestie sinds de arrestatie en uitlevering van de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic. Hij zwoer de militaire commandant van Karadzic, Radko Mladic, en de Servische Kroaat Goran Hadzic, op te pakken. Ze worden gezocht voor hun rol in oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische oorlog. Tadic zei dat zijn land volledig zal meewerken met het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag en dat het niet nodig is om ”meer druk uit te oefenen. De arrestatie van vermeende oorlogsmisdadigers is een van de belangrijkste voorwaarden voor Servische toetreding tot de Europese Unie.