Paddogebruiker springt uit raam

Een 18-jarige Hagenaar is vrijdagavond onder invloed van paddo’s uit het raam van zijn woning gesprongen en overleden. Dat maakte de politie gisteren bekend. De man had zich in zijn woning opgesloten en wilde uit het raam springen. Een vriend die met hem paddo’s gebruikte, belde de politie. Bij de woning aangekomen bleek de man al te zijn gesprongen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed een uur later. De politie Haaglanden zegt niet eerder met een sterfgeval door paddo’s te maken te hebben gehad. Volgens hen had de man de hallucinerende paddestoelen verkeerd gebruikt. Het aantal incidenten met paddogebruik is de afgelopen tijd toegenomen. Vorig najaar spraken CDA-ministers Klink (Volksgezondheid) en Hirsch Ballin (Justitie) af de bewustzijn beïnvloedende paddestoelen onder de Opiumwet aan te gaan brengen. Zodra dat gebeurt, is de verkoop van paddo’s verboden. (NRC)