Overige films

Showtime (Tom Dey, 2002, VS). Als politiefilm vermomde mediasatire is eigenlijk vertrouwde buddyfilm waarin twee tegenpolen vrienden worden. In dit geval: Eddie Murphy en Robert De Niro die als politieagenten worden samengebracht voor een reality-televisieprogramma. SBS 6, 20.30-22.30u.

When a Man Loves a Woman (Luis Mandoki, 1994, VS). Door de scenarist van Rain Man geschreven tearjerker waarin moeder Meg Ryan haar heimelijke drankzucht overwint en zich heroriënteert op ogenschijnlijk idyllisch huwelijk en gezinsleven. Een en ander blijkt op drijfzand gebouwd. Met Andy Garcia als de echtgenoot. BBC 1, 0.05-2.05u.

Shaft (Gordon Parks, 1971, VS). Harde blaxploitationklassieker met Richard Roundtree als zwarte detective zou resulteren in twee vervolgfilms, een televisieserie en een upgrade met Samuel L. Jackson. Arte, 0.50-2.25u.