Oud-zwemmer Thorpe klaagt krant L`Equipe aan

SYDNEY, 4 aug. Voormalig zwemmer Ian Thorpe klaagt de Franse krant L`Equipe aan wegens smaad. De Australiër, winnaar van vijf gouden olympische medailles, werd door de Franse krant beschuldigd van doping maar vervolgens vrijgepleit. Thorpe eist nu genoegdoening van L`Equipe en de betreffende journalist die het artikel schreef. In maart 2007 publiceerde de krant dat bij een dopingtest in 2006 bij Thorpe abnormaal hoge waarden testosteron en LH (hormoon dat de aanmaak van testosteron bevordert) waren aangetroffen. De internationale zwembond FINA en het Australische antidopingbureau vonden geen bewijs voor doping en sloten de zaak. De woordvoerder van de zwemmer meldde vanochtend dat Thorpe de rechter inschakelt voor smaad en schending van diens privacy.