Naar schatting elf doden op K2

Diverse alpinisten van over de hele wereld worden nog vermist op de berg K2, op de grens tussen China en Pakistan. De klimmers werden vrijdag bij de bergtop verrast door een sneeuwlawine. IJsbrokken sneden hun touwen door waardoor ze in grote problemen kwamen. Volgens voorlopige schattingen zijn in totaal elf mensen overleden. Op het moment waren verschillende expeditiegroepen op de berg aanwezig, waaronder een uit Nederland. De Nederlandse bergbeklimmers Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel keerden gisteravond terug in het basiskamp op de K2. Daar is een arts aanwezig. Voor het leven van een Ierse deelnemer van de Nederlandse expeditie wordt gevreesd. De K2, 8.611 meter hoog, geldt als de moeilijkst te beklimmen berg ter wereld. Een op de vier die de berg wil trotseren overleeft het niet. (BBC, Reuters, ANP)

Volg de reddingsactie via www.noritk2.nl