Lekker luie maar matige actiefilm

cd hiphop G-Unit: T.O.S. (Terminate On Sight) G-Unit/Interscope ***--
cd hiphop G-Unit: T.O.S. (Terminate On Sight) G-Unit/Interscope ***--

cd hiphop

G-Unit: T.O.S. (Terminate On Sight)

G-Unit/Interscope

Attentie… Willen alle bitches in bikini de snoepwinkel verlaten! IJzeren platen voor de ramen! Iedereen zijn kogelvrije vest aan? Wapens doorladen en… actie! Op het tweede groepsalbum van G-Unit focust 50 Cent zich weer volledig op de rauw pompende pistolenfunk die hem beroemd maakte, waarbij de helden van de matige actiefilm die G-Unit toch is, van loopgraaf naar loopgraaf snellen terwijl ze de ene na de andere motherfucker door het hoofd schieten en zich in de schaarse pauzes laten bevredigen door groupies die enorm onder de indruk zijn van de stapels bankbiljetten die ze in de rondte strooien.

Vanaf de naar NWA knipogende opener Straight outta southside brengt G-Unit straatrap uit de achterbuurten van New York, alsof ze daar nog dagelijks uitgekookte cocaïne moeten verkopen. Er is geen sprankje hoop; iedereen is een klootzak, behalve de ontzettend gevaarlijke rappers zelf. Met een zo weinig geïnspireerd script is het een risico zoveel luie refreinen en monotone producties toe te voegen. De minimalistische beats klappen minder hard dan voorheen maar dragen wel bij aan de prettig dreigende sfeer. De lome stem van Lloyd Banks heeft een agressiever randje gekregen, Tony Yayo is aanstekelijk lomp en 50 Cent weer een zuigende etter van hoog niveau. En dat is fijn, want bullebakken moeten er ook zijn.

    • Saul van Stapele